1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Toplum beslenmesinin önemi ve toplumdaki beslenme sorunlarının nedenleri | |
2 | Beslenme durumunu saptama yöntemleri. | |
3 | Antropometrik ölçümlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi (Çocuk ve adölesan). | |
4 | Antropometrik ölçümlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi (Yetişkin) | |
5 | Beslenme Tarama Araçları | |
6 | Dolaylı yöntemlerle (Sağlık istatistikleri; yaşa özgü mortalite ve morbidite hızları vb.) beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi | |
7 | Klinik belirtilerle beslenme durumunun saptanması | |
8 | Biyokimyasal ve biyofizik yöntemlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi. | |
9 | Besin tüketim araştırmaları, besin tüketiminin saptanması ve değerlendirilmesi | |
10 | Diyet Kalite İndeksleri | |
11 | Beslenme rehberleri, toplumsal düzeyde sağlıklı beslenme önerileri/Türkiye Beslenme Rehberi(TÜBER) | |
12 | Enerji Dengesi ve Fiziksel aktivite düzeyinin saptanması. | |
13 | Beslenme araştırması planlama, anket hazırlama, uygulama, değerlendirme | |
14 | Beslenmenin değerlendirilmesinde yenilikçi teknolojiler | |