BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES2026 - SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Besin seçiminde etkili olan açlık, lezzet ve iştah mekanizmalarının öğrenilmesi ve aralarındaki etkileşimin kavranması hedeflenilmektedir
2Besin seçiminde etkili olan ekonomik, psikolojik ve sosyal etmenlerin öğrenilmesi hedeflenilmektedir
3Bireyleri besin seçiminde sağlıklı seçimler yapabilmesi için geliştirilen modellerin anlaşılması ve yorumlanması hedeflenilmektedir
4Çocuklarda, obez ve yeme bozukluğu olan bireylerde besin seçimini etkileyen etmenlerin öğrenilmesi ve yorumlanılması hedeflenilmektedir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi