BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1022 - BESİN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Geleneksel gıda muhafazası yöntemlerini öğrenir.
2Isısal olmayan muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olur
3Besinlerin muhafazasında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenir
4Besin muhafazasında tehlikeli bakteri grupları hakkında bilgi sahibi olur
5Besinlerin muhafazası ile sağlıklı beslenme hakkında ilişki kurar
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi