BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1015 - BESLENME BİLİMLERİNİN TEMELLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri, Beslenme ve Sağlık 
2Karbonhidratlar 
3Proteinler ve Aminoasitler 
4Yağlar 
5Enerji Metabolizması 
6Enzimler 
7Su ve Mineraller (Kalsiyum, fosfor, magnezyum) 
8Mineraller (demir, çinko, bakır, selenyum, iyot vb) 
9Yağda Eriyen Vitaminler: A ve D vitaminleri 
10Yağda Eriyen Vitaminler: E ve K vitaminleri 
11Suda Eriyen Vitaminler: B grubu vitaminler (B1, B2, B3, B6, B9, B12) 
12Suda Eriyen Vitaminler: C vitamini 
13Sağlıklı Beslenme Modelleri 
14Sürdürülebilir Beslenme