BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1010 - BESLENME İLKELERİ II
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Enerji metabolizmasını ve fiziksel aktivitenin besin gereksinimleri üzerindeki etkilerini açıklar
ÖÇ2Bireysel enerji ve besin gereksinimlerini hesaplayarak uygun beslenme önerileri sunar
ÖÇ3Su ve elektrolit dengesinin korunmasının sağlık üzerindeki önemini ve dengesizliklerin potansiyel etkilerini analiz eder
ÖÇ4Minerallerin vücutta üstlendiği fonksiyonları ve eksikliklerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini detaylı bir şekilde açıklar
ÖÇ5Vitaminlerin metabolik süreçlerdeki rolünü ve bu süreçlerin sağlık üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirir
ÖÇ6Deneysel besin hazırlama yöntemlerini kullanarak, bu yöntemlerin besin yapısı üzerindeki etkilerini ve oluşan değişiklikleri bilimsel bir bakış açısıyla analiz eder
ÖÇ7Laboratuvar ortamında hazırlanan yemeklerin fiziksel özelliklerini ve besin öğesi bileşimlerini detaylı bir şekilde değerlendirir
ÖÇ8Besin işleme yöntemlerinin, besin öğelerinin kaybı üzerindeki etkilerini bilimsel bir perspektiften değerlendirir ve bu süreçlerin besin değerine olan yansımalarını açıklar
ÖÇ9Farklı besin gruplarını, dengeli ve sağlıklı beslenme planlarına entegre ederek, optimal düzeyde besin ögesi alımının garanti altına alınmasını sağlar
ÖÇ10Bireylerin sağlık ihtiyaçlarına uygun, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkelerine dayalı beslenme planlarının oluşturulması konusunda temel bir bilgi ve anlayış kazanır