| ÖÇ1 | Enerji metabolizmasını ve fiziksel aktivitenin besin gereksinimleri üzerindeki etkilerini açıklar |
| ÖÇ2 | Bireysel enerji ve besin gereksinimlerini hesaplayarak uygun beslenme önerileri sunar |
| ÖÇ3 | Su ve elektrolit dengesinin korunmasının sağlık üzerindeki önemini ve dengesizliklerin potansiyel etkilerini analiz eder |
| ÖÇ4 | Minerallerin vücutta üstlendiği fonksiyonları ve eksikliklerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini detaylı bir şekilde açıklar |
| ÖÇ5 | Vitaminlerin metabolik süreçlerdeki rolünü ve bu süreçlerin sağlık üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirir |
| ÖÇ6 | Deneysel besin hazırlama yöntemlerini kullanarak, bu yöntemlerin besin yapısı üzerindeki etkilerini ve oluşan değişiklikleri bilimsel bir bakış açısıyla analiz eder |
| ÖÇ7 | Laboratuvar ortamında hazırlanan yemeklerin fiziksel özelliklerini ve besin öğesi bileşimlerini detaylı bir şekilde değerlendirir |
| ÖÇ8 | Besin işleme yöntemlerinin, besin öğelerinin kaybı üzerindeki etkilerini bilimsel bir perspektiften değerlendirir ve bu süreçlerin besin değerine olan yansımalarını açıklar |
| ÖÇ9 | Farklı besin gruplarını, dengeli ve sağlıklı beslenme planlarına entegre ederek, optimal düzeyde besin ögesi alımının garanti altına alınmasını sağlar |
| ÖÇ10 | Bireylerin sağlık ihtiyaçlarına uygun, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkelerine dayalı beslenme planlarının oluşturulması konusunda temel bir bilgi ve anlayış kazanır |