Nanoteknoloji çalışmalarını öncelikli alan olarak benimseyen ve güneş pilleri teknolojisinde Türkiye’de öncü olan Üniversitemizde, ince film tabanlı güneş pillerinin verimliliği mangan, germanyum ve gümüş elementleri kullanılarak yüzde 40 artırıldı.



Yüksekokulumuz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz ATASOY Konuyla İlgili Açıklama Yaptı;

 

Yüksekokuluz Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Atasoy TÜBİTAK tarafından desteklenen projede dört yıla yakın bir süredir  “ince film tabanlı güneş pilleri” üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde güneş hücrelerinin verimini artırmaya yönelik proje geliştirdiklerini belirten Atasoy, bu çalışmalar kapsamında bakır, çinko, kalay ve selenyum elementlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan CZTSe ince film tabanlı güneş pillerinin hücre performansını artırmaya yönelik araştırmalar yaptıklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili uluslararası saygın dergilerde ve ulusal çapta birçok makale yayımlandığını belirten Atasoy konuşmasının sonunda “Mangan, germanyum, gümüş gibi malzemelerin yapısal ve opto-elektronik özelliklerini iyileştirerek hücre verimini yüzde 40 seviyesinde artırmayı başardık.” dedi.