SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

DOKTORA VE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN; 

* Giriş başarı puanı; adayın ALES puanının %50’si + lisans mezuniyet not ortalamasının %30’u + Mülakat/Yetenek Sınav Puanının %20’si şeklindedir. 

* Türk Müziği Anabilim Dalında giriş başarı puanı; Mezuniyet Notunun yüzde 50’si + Mülakat/Yetenek Sınav Puanının yüzde 50’si şeklindedir. 

* Adayların başarılı sayılabilmesi için hesaplanan giriş başarı puanının 100 puan üzerinden en az 65 puan olması gerekir. 

* Mülakat baraj puanı 100 üzerinden en az 50 olup, daha düşük puan alan adaylar ile mülakat/yetenek sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

* Tezsiz Yüksek Lisans Programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

* Bir öğrenci, ilgili enstitüdeki birden fazla lisansüstü programa aynı anda kayıtlı olamaz. 

KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ

 22.01.2024 – 23.01.2024 tarihleri arasında mesai saatleri içinde Enstitümüzde kayıt yapılacaktır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Kesin kayıt formu ve Taahhütname (Buradan İndiriniz), (Doktora için) (Tezli Yüksek Lisans için için) (Tezsiz Yüksek Lisans için)
  2. Diplomanın/mezuniyet belgesinin ASLI İLE BİRLİKTE FOTOKOPİSİ  veya E-DEVLETTEN ALINAN BARKODLU BELGE, (Doktora programlarına yüksek lisans derecesiyle başvuran adaylar kesin kayıtta yüksek lisans belgelerine ek olarak lisans mezuniyet belgesi/diploma ve lisans transkript belgelerinin onaylı örneğini de teslim etmeleri gerekir),
  3. Transkript belgesinin ASLI İLE BİRLİKTE FOTOKOPİSİ, veya  E-DEVLETTEN ALINAN BARKODLU BELGE,
  4. Askerlik Durum Belgesi (Terhis belgesi olmayan veya askerlik yapmayan adaylar için OCAK 2024 tarihli askerlik durum belgesi),
  5. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  6. Kimlik fotokopisi,
  7. Yabancı Dil Belgesi (Doktora Programları için)
  8. DEKONT (Tezsiz Yüksek Lisans Programları İçin) Programın öğrenim ücreti 20.100₺’dir ve iki eşit taksit halinde (İlk taksit bu dönem ikinci taksit diğer dönem olacak şekilde) Ziraat Bankası “TR88 0001 0002 1437 9742 8650 25” IBAN hesabına yatırılacaktır. 

(* E-DEVLETTEN ALINAN BARKODLU BELGELER KABUL EDİLMEKTEDİR.)

* Adayların kesin kayıtları şahsen ya da noter onaylı vekilleri tarafından gerçekleştirilecektir. Postayla veya diğer yollarla kesin kayıt yapılmayacaktır.



























NOT: Kişisel Verileri Koruma Kanunu Kapsamında Lisansüstü Programlara Müracaat Eden Kişilere Ait Bilgiler Maskelenmiştir.