Bölümümüzde 5. Kuzeyboru Makarna Köprü Yarışması Düzenlendi.


Kuzeyboru Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Bölümümüz arasında 25.05.2022 tarihinde Fakültemizde ortaklaşa düzenlenen “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması” düzenlendi.

Yarışmaya Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ersin AYDIN, Kuzeyboru Yetkilisi, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat BARUT ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hasan USLU yaptı.



Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ersin AYDIN, “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması” ile öğrencilerimizin taşıyıcı sistem alanında bilgi ve yeteneğini, belirli bir problem üzerinde özgün araştırma yapmasını ve estetik bakış açısını geliştirmesini hedeflediklerini belirterek, yarışmada katkılarını esirgemeyen Kuzeyboru firmasına, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat BARUT’a ve Yenilikçi İnşaat Kulübü üyelerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Dekanımız Sayın Prof. Dr. Murat BARUT konuşmasında, öğrencilerin takım çalışma ve disiplinlerarası çalışma becerileri kazanmasında, üniversite-sanayi işbirliğini artırılmasında ve öğrenci - öğretim elemanı ilişkisini güçlendirilmesinde önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Dekanımız ayrıca böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde hem Kuzeyboru Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne hem de Bölüm başkanlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ederken ayrıca öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılar diledi.

Yarışmayı ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU; Dekanımız Prof. Dr. Murat BARUT ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ersin AYDIN ile birlikte öğrencilerin çubuk makarnadan yapmış oldukları köprüleri inceledi.



Yarışma jürilerimiz Prof. Dr. Hakan ERDEM, Prof. Dr. Metin Hakan SEVERCAN ve Doç. Dr. Fatih ÇELİK tarafından öncelikle öğrenciler tarafından hazırlanan köprüleri “estetik-özgünlük” olarak değerlendirildikten sonra köprülerin dayanımları değerlendirmeye tabi tutuldu.


Makarnadan hazırlanan köprülerin dayanımları değerlendirildikten sonra jürilerimiz tarafından sonuçlar belirlendi ve dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Bölüm Başkanımız tarafından yarışmaya sponsor olan Kuzeyboru Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkililerine plaket takdim edildi.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ersin AYDIN, yarışmanın en başından itibaren katkı veren ve katılan herkese teşekkür ettikten sonra yarışma sona erdi.