TÜBİTAK 2209-B

📢 TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2022 yılı 1. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.

Öğrencilerimizi ve Danışmanlarımızı TÜBİTAK 2209-B başvurularına davet ediyoruz.


👉TÜBİTAK 2209-B için İlgili öğrenciler hazırladıkları araştırma projeleri ile 20 Mayıs 2022 - 20 Haziran 2022 (17.30) tarihleri arasında TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (https://tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabileceklerdir.

👉TÜBİTAK 2209-B kapsamında; Lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans projeleri için destek sağlanır.
👉TÜBİTAK 2209-B kapsamında; lisans projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler destek kapsamındadır.
👉TÜBİTAK 2209-B kapsamında; Araştırma projesinin hazırlanması ve sanayiye uygulanmasında öğrenciye danışmanlık yapan akademik ve sanayi danışmanlarına danışmanlık ücreti verilir. Bir dönemde en fazla iki proje için danışmanlık ücreti ödenir.

Detaylı Bilgi için :👇
https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-b-universite-ogrencileri-sanayiye-yonelik-arastirma-projeleri-destegi-programi