13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlamaları


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” kutlamaları kapsamında “Türkiye’de Peyzaj Mimarlığı’nın Gelişimi” konulu panel düzenlenmiştir.

Panelimizde, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyelerinden emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Oğuz YILMAZ ve Prof. Dr. Sayın Halim PERÇİN ile Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Şükran ŞAHİN ve Prof. Dr. Emine Figen DİLEK davetli konuşmacılar olarak katılım sağlamışlardır. Panelimiz, bölümümüz bünyesinde düzenlenen ilk etkinlik olması ve ülkemizde mesleğimizi temsil eden, aynı zamanda bugüne kadar peyzaj mimarlığı mesleğine çok önemli katkılar sunan, yeni nesillere bu bilinci ve profesyonel bakış açısını kazandıran davetli öğretim üyelerimiz, “Yüksek Ziraat Enstitüsünden Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Kuruluşuna..”, “Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Kuruluşundan Bugüne Hazırlanan Projeler”, “Peyzaj Ekolojisi Kapsamında Peyzaj Planlama” ve “Günümüz Peyzaj Mimarlığı Nasıl Olmalı?” başlıklı konularda misafir katılımcılara bilgilendirme yapmışlardır.

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliğimizde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersin AYDIN’a, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Dekanımız Prof. Dr. Selim KILIÇ’a, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyerleri, fakültemiz bünyesindeki Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve İç Mimarlık bölümlerindeki Öğretim Üyeleri ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.