YÖKAK’tan Üniversitemize Çevrimiçi İzleme Ziyareti


Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Üniversitemize Kurumsal Dış Değerlendirme Süreçleri İzleme Programı kapsamında çevrimiçi izleme ziyareti gerçekleştirildi.

Yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, ar-ge, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin değerlendirildiği İzleme Programı kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman’ın takım başkanı,  Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Argun Karacabey ve Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Şadiye Emet Gürel’in üye olarak yer aldığı YÖKAK Kalite İzleme Takımı, 23 Aralık 2020’de Üniversitemize gerçekleştirdiği çevrimiçi ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemiz Kalite Komisyonu üyeleri, Senato üyeleri, akademik ve idari personeller, farklı sınıf ve birimlerdeki öğrenciler ve Üniversitemiz dış paydaşları ile toplantılar dizisi gerçekleştirdi.

Toplantılarda, İzleme Takımına, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından Mevcut Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) ve Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) dikkate alınarak kurum tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında güncel bilgilerin aktarımı ve KGBR’de yer alan “Gelişmeye Açık Yanlar” konusunda yapılan çalışmaların sunumu yapıldı.

Mevcut KİDR ve KGBR dikkate alınarak Üniversitemiz tarafından “Gelişmeye Açık Yanlar” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında elde edilen sonuçların da görüşüldüğü toplantılar dizisi İzleme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ile ziyaret süreci ve “İzleme Raporu”nda yer alacak hususlarla ilgili gerekli paylaşımları yapmasının ardından sona erdi.