Fotoğraf Atölyesi’nde Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Veriliyor


Fotoğraf Atölyesi’nde Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Veriliyor

 

Fotoğraf Atölyesi, öğrencilerin uygulamalı çalışmalarla fotoğrafçılık konusunda kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak amacıyla Fakültemiz öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Baybars SAĞLAMTİMUR tarafından 2022 yılında başlatılmıştır. 

İletişim Fakültesi Fotoğraf Stüdyosunda gerçekleştirilen ve Fakültemiz bölümlerinde kayıtlı öğrencilere açık olan atölyede, önce fotoğrafla ilgili farklı konularda teknik bilgi verilmekte daha sonra öğrenciler fotoğraf makineleri ile çekimler yapmaktadır. 

Çok sayıda öğrencinin katıldığı atölyede, Fotoğraf Makinesi Kullanımı ve Çekim Modları, Stüdyo Fotoğrafçılığı, Portre Fotoğrafçılığı, Makro ve Yakın Çekim, Uzun Pozlama, Fotoğrafta Işıkla Boyama, Fotoğrafta Hareket, Ürün Fotoğrafçılığı, Basın Fotoğrafçılığı gibi çeşitli konularda uygulamalı eğitimler verilmiş olup zaman zaman kampüs içerisinde çekim turları da düzenlenmiştir. Gönüllülük esasına dayanan atölye çalışmaları ile ilgili @fotoatolye_ Instagram sayfasında etkinlik duyuruları, etkinliklerden kareler ve atölye öğrencilerinin seçilmiş fotoğrafları paylaşılmaktadır. 

Fakültenin farklı bölümlerinden öğrenciler arasında güçlü bir bağ kurulmasına katkıda bulunan öğrenci merkezli atölye etkinlikleri ile öğrenciler fotoğrafla ilgili konularda kendilerini geliştirmekte ve ayrıca sosyal becerilerini artırmaktadırlar.