1 İnsan 1 İletişim


3. Sınıf öğrencilerimiz Melike Çelik ve Ezgi Kandemir, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında kişilerarası iletişim engelleri hakkında bilinçlendirici mesajlar ve doğru davranışlara dair tespitler içeren çözüm önerilerini hedef kitleleriyle paylaşmışlardır.

 

Projenin ana hatları, sağlıklı iletişim kurmanın temelleri, bilinen yanlışlar, bilinmeyen doğrular üzerine içerik oluşturmak ve oluşturulan bu mesajları hedef kitle ile sosyal medya ağından ve yüz yüze gerçekleştirilen seminerlerle paylaşmaktır.

 

Hedef kitle gençler ve aileleridir. Karşılıklı iletişimin temelleri çocuklukta atıldığından anne-babaların bu konuda kendini bilinçlendirmesi önemlidir. Proje yürütücüsü öğrencilerimiz, proje kapsamında açtıkları ‘’1insan1iletişim’’ Instagram hesabında da bu amaçla öğretici, bilgilendirici ve motive edici paylaşımlarla hedef kitlede farkındalık uyandırmak istemişlerdir.

 

Bu çalışmayı gerçekleştiren Melike ve Ezgi aynı zamanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sultan 2. Kılıçarslan Kız Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileriyle buluşarak sağlıklı kişilerarası iletişim kurabilmek üzerine aktarımlarını yapmışlardır.