Bir Kitap Bin Ağaç Kurtarır


Fakültemiz öğrencilerinden Elif Kara, Nazlı Kaya, Dilara Avşar ve Senem Gümüşbaş, “Bir Kitap Bin Ağaç Kurtarır!” sloganıyla gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile depremden etkilenen YKS ve LYS öğrencilerine kaynak kitap desteği ve geri dönüşüm sağladılar.

 

“Biliyorsunuz ki depremi yaşayanların arasında YKS ve LYS öğrencileri de var. Kaybetmiş oldukları kitaplar nedeniyle ders çalışacakları kaynak konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Aynı şekilde okuyup bir öğretim kurumuna yerleşmiş çok genç var. Şimdi üniversite öğrencisi olan gençlerin elinde çözülmüş ya da az çözülmüş çok fazla kitap bulunmaktadır. Bu kitapların yakılması ve atılması yerine, değerlendirilmesini istedik. Biz 4 arkadaş olarak bu projeyi yapmayı düşündük.” şeklinde açıklama yapan öğrencilerimiz, çeşitli okullarda geridönüşüm kutusu oluşturdu ve projeye katkı çağrısı yaparak ellerinde kullanmadıkları sınava hazırlık kitapları olanların bunları geridönüşüm kutularına bırakarak mağdur öğrencilere yardımcı olunmasını istediler.

 

Proje yürütücülerinden Elif, Bitlis Adilcevaza bağlı Çanakyayla Köyü'nde kaldığından dolayı Ortaokul Müdürüyle görüşüp projeyi bu okulda gerçekleştirdi.

 

Adilcevaz ilçesinin 15 bin takipçili sosyal medya hesabında proje duyuruldu ve katkı çağrısı yapıldı. Paylaşım yapıldıktan sonra mesaj atan birçok kişi, ellerinde kullanmadıkları kitap olduğunu ve ulaştırmak istediklerini belirttiler. Çanakyayla Köyü Ortaokulu'nun kütüphanesinden bir bölüm YKS kitaplarının toplanması için ayrıldı. Böylece sınava hazırlanmakta olan lise öğrencileri, okullarındaki kutudan çalışma kaynaklarına ücretsiz ulaşabildiler.