Kadının Söz Hakkı


Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Ruken Gül, Emine Yalçın, Münevver Erkek ve Mustafa Sağır, sosyal sorumluluk projelerine erken yaşta evliliğe zorlanan kadınlarla röportaj yaparak başladı. Onların durumlarını analiz ettikten sonra oluşturdukları içerik, kadınların erkekler ve aile üyeleri karşısında saygın ve eşit birer birey olduğunu hatırlatmaya yönelik.

Bu kapsamda öğrencilerimiz hedef kitle olarak belirledikleri, ailelerinin zoruyla evlendirilmiş, ekonomik bağımsızlık olmayışı gibi nedenlerle evliliklerinde hor görülen, şiddete uğrayan kadınlara ulaşarak çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdiler.

Bu toplantıda kadınlarımıza her zaman değerli oldukları ve her yerde söz haklarının olabileceği hatırlatıldı. Haklarını savunamayan birçok kadınımıza haklarını bilmesi ve nerede, hangi kurumlara başvurarak yardım alabileceklerine dair bilgiler verildi. Katılımcı kadınlar, yeteneklerinin farkında olmaları ve hayallerine kavuşmaları için istedikleri her tür iş ve etkinlik girişiminde bulunabileceklerine dair teşvik edildi.

 

Açılan bir sosyal medya hesabı üzerinden proje içeriği ve etkili mesajlar aynı zamanda daha geniş kitlelere ulaştırıldı.