Okul Öncesine Mahremiyet Eğitimi


Fakültemiz 3. Sınıf öğrencileri Semanur Çelik, Zehra Aygün, Ebru Kılınç, Elif Balcı Kahramanmaraş Suçatı Şehit Eyüp Saz İlkokulu ile Ankara Yenimahalle Kardelen Şehit Burak Abikebahşi Ortaokulu'nda 5-6 yaş grubu okul öncesi çocuklarına "Mahremiyet Eğitimi" verdiler.

 

Video destekli sunuşlarda, çocuklara iyi ve kötü dokunuşların neler olduğu anlatıldı. Sunuş sonunda çeşitli sorular yöneltilen çocuklardan alınan geribildirimlere göre yapılan tekrarlar aracılığıyla verilmiş olan mesajlar pekiştirildi.

 

İyi dokunuş iyi hissetmeyi sağlayan, kötü dokunuş ise rahatsız edici bir davranıştır. Çocukları bu konularda erken yaşta eğitmek, uğrayabilecekleri istismar ihtimaline karşı onları korur. Eğitimin verildiği okulun müdürü, diğer idareciler ve öğretmenler de mahremiyet eğitiminin herkese verilmesi, başta çocuklar olmak üzere tüm ebeveynlerin de bu eğitimi alması ve bilinçlenmesi gerektiği, sunumun güzel ve etkili olduğu yönünde olumlu geribildirimlerde bulundular.

 

Eğitim sonunda çocuklardan da çevreye karşı daha çok bilinçlendikleri, kime nasıl davranacaklarına dair güzel yanıtlar geldi. Çocuklara özel bölgelerin neresi olduğunu belirten çıkartmalar dağıtılan etkinlik sonunda, bu çıkartmaları sunumda gördükleri gibi boyama kâğıdının üzerine yapıştırmaları istendi. Böylelikle verilen bilgi pekiştirildi, aynı zamanda mesajların bilinçlendirme noktasında etkin olduğu görüldü.

 

Yapılan çalışmalar ve bilgilendirici mesajlar sosyal medya hesaplarından da paylaşılarak daha çok sayıda insana ulaşıldı. Bu projenin bir başlangıç olmasını ve ülkemizde bilinçsizlik nedeniyle mağdur olan çocuklarımızı korumak için daha geniş kitlelere yayılarak daha bilinçli ebeveynler ve aileler olmasını diliyoruz.