İşitme Engelli Yazar Turan YALÇIN Konferansı

• Etkinlik Adı: İşitme Engelli Yazar Turan YALÇIN Konferansı

• Etkinlik Tarihi: 16.12.2014 - 18.12.2014

• Etkinlik Türü: Konferans

İletişime Engel Yoktur konferansı düzenlendi.

İşitme Engelli Yazar Turan Yalçın’ın davetli konuşmacı olduğu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda ilgi topladı.

Yazar Turan Yalçın konuşmasına kendi hayatı hakkında kısa bilgiler vererek başladı. 12 yaşında geçirdiği menenjit rahatsızlığı nedeniyle işitme yetisini kaybeden Yalçın öğrencilere, öncelikle bir hedef belirlemelerini ve o hedefe varmak için kendilerine güvenmelerini salık verdi. Hayata olumlu bakışı dikkat çeken Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlere tavsiyem okuduğunuz dergilerde, kitaplarda, ilginizi çeken güzel yazıları mutlaka not alın. Bunları öncelikle siz okuyun, daha sonra çevrenizle de paylaşın. Güzel sözler, güzel yazılar ağızdan ağza, kulaktan kulağa yayıldıkça güzelleşir. Boş konuşan dedikodu yapan insanlardan çok; güzel konuşan etkili ve faydalı işler yapan kişilerle arkadaşlık kurun. Diyebilirsiniz ki böyle insanları her zaman bulmak mümkün mü? Evet, mümkün değil ama en güzel arkadaş kitaptır. Kitap yalan konuşmaz bizi aldatmaz.”

Turan Yalçın genç yaşta sosyal sorumluluk projelerine katılmanın, engellilerle irtibata geçmenin, hayır işlerinde yer almanın ruhsal doyum için önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında, engellilerin de diğer insanlar gibi iletişim kurup sosyalleşebileceklerinin üzerinde duran Yalçın, toplum dışına itilen, ihtiyacı olan insanlara yardım edenlerin daha mutlu olduğu ve daha uzun yaşadığını tespit eden araştırmalar olduğuna değindi. “İnsanlar daha kaliteli uzun bir hayat yaşamak istiyorlarsa yaşlılara ve engellilere yardım etsinler” dedi.

Engellilerin hiçbir zaman çok fazla ilgi beklemediklerini söyleyen, "onlar sadece engellerini görmemenizi ve kendilerine normal bir insan gibi davranmanızı isterler" diyen Turan Yalçın, tüm insanlar gibi engellilerin ihtiyaçlarının sadece sevgi olduğunu belirtti.

Program bitiminde sorulan sorular arasından en ilginç soruyu yönelten öğrenciye Yazar Turan Yalçın tarafından imzalı kitabı hediye edildi.

Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından konuşmacı Yazar Turan Yalçın’a teşekkür plaketi takdim edildi.