I. SANAT VE TASARIM GÜNLERİ “KÖPRÜ”


Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan USLU’ nun destekleri ile organize edilen, “1.Sanat ve Tasarım Günleri – Köprü” programının açılışı yapıldı. 24 Mayıs 2022 tarihindeki Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizdeki açılışa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, Niğde protokolü ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı. Açılış konuşmalarını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Semiha AKÇAÖZOĞLU ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan  yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Program Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çerkez’in “Türk Mimarisinde Bir Usta: Mimar Sinan” adlı konferans konuşması ve Oda Müziği Konseri ile devam etti. Oda Müziği Konseri Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan Dr.Öğr. Üyesi Fulya BAĞÇECİ, Öğr. Gör. Mehmet ARSLANBOĞA ve Öğr. Gör. Alpay ÜNSAL tarafından gerçekleştirildi. Konser sonrasında etkinliği gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Fakülte Dekanlarına ve Organizasyonda görevli Öğretim Elemanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi.

 Program, İç Mimar Melih ÜNLÜLER’in  organizasyona katılan fakülte öğrencilerin katılımı ile geçekleştirilen eskiz çalışmalarını içeren “Workshop” çalışması ile devam etti. 1. Sanat ve Tasarım Günleri – Köprü öğleden sonra 13:00’daki programı “Doç. Dr. Esra VAROL’un Grafiksel Anlatımlar" isimli kişisel sergisi, "Tekstil ve Moda Tasarımı Öğretim Elemanları Karma Sergisi", ”Doç.Dr. Kerim LAÇİNBAY’ın Atölye Sergisi” “Doç. Dr. Şemsi ALTAŞ’ın Atölye Sergisi”nin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU yaptı.

Etkinlikler Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet EKİZ rehberliğinde organizasyona katılan öğrencilere Niğde İli’nin tarihini mekanlarını kapsayan Kültür Sanat Gezisi ile devam etti. Birinci gün etkinlikleri, “Pop Amcanın Akvaryumu” isimli tiyatro gösterisi ile tamamlandı.

25 Mayıs 2022 tarihindeki program, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur ACAR ATA koordinatörlüğünde “Sanat Sokağı Tasarımı” konulu Öğrenci Grup Sunumları ile başladı. Tarihi bir sokağın yeniden işlevlendirilmesini konu alan çalışmalar iki ve üç boyutlu mimari sunum programları ile anlatıldı. Program Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyzan GÖHER’in “Saha Yeri (Yakutistan) Türklerinin Kültür ve Müziği” isimli seminer programı ile devam etti. Çok sayıda izleyicinin katılım sağladığı etkinlikler öğleden sonra İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz AKYILDIZ’ın yönetmenliğini yaptığı “ Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” isimli kısa film gösterimi ile devam etti. Kısa film gösteriminin ardından  Dr. Öğr. Üyesi Yavuz AKYILDIZ’ın film hakkındaki söyleşisi gerçekleştirildi. Yoğun ilgi ile karşılanan ve katılımın son derece yüksek olduğu etkinlikler, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz ÖZESKİCİ’nin “Tasarımın Dünü Bugünü ve NFT’ler” isimli seminerinin ardından sona erdi.