2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemiz öğrencilerinin ders kaydı ve ekle sil süreçlerinde danışman öğretim elemanları ile iletişim sağlayabilmeleri için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından OGRİS otomasyon sisteminde gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Danışman öğretim elemanları ve öğrenciler iletişim kurabilmek için OGRİS otomasyon sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinden mesaj görüntüleyebilecek ve yeni mesaj ekleyebileceklerdir.

Ders kayıt/kayıt yenilemenin başladığı ilk gün 05 Şubat 2024 Pazartesi günü otomasyon sistemi üzerinden sadece ders kayıt sayfasına erişim sağlanacaktır.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI OKUTULACAK DERSLER

Katkı Payı (Harç) Başlangıç Tarihi:02 Şubat 2024

Katkı Payı (Harç) Bitiş Tarihi: 09 Şubat 2024

Ders Kayıt/Kayıt Yenileme Tarihi: Başlangıç Tarihi ve Saati : 05 Şubat 2024, saat; 18:00

Bitiş Tarihi ve Saati:  09 Şubat 2024, saat; 17:00

Ders Ekle/Sil:14-16 Şubat 2024

Kayıt Yenileme İşlemlerini 05-09 Şubat 2024 tarihlerinde yapamayanlar için Öğrenim ücreti/Katkı payı yatırma ve Ders kaydı Ek süre Ders Ekle-Sil (14-16 Şubat 2024 )tarihlerinde yapılacaktır. Bu tarihlerden sonra ders alma işlemleriyle ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır.

Harç Durumu:

Normal eğitim-öğretim süresini tamamlamamış ve 2. Üniversite olarak Enstitümüze kaydı bulunmayan öğrenciler katkı payı ödemeyeceklerdir.

Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." hükmü gereğince harç tahakkukları otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Tezsiz Yüksek Lisans : TR88 0001 0002 1437 9742 8650 25” IBAN hesabına yatırılacaktır. (alıcı hesap; Niğde Ömer Halisdemir Üni. Strateji Geliştirme Daire Baş.)

2023-2024 Bahar yarıyılında katkı payı /öğrenim ücreti ödeme işlemleri iki şekilde yapılabilecektir.

1- SANAL POS ile ödeme

Sanal Pos ile ödeme işlemi üniversitemiz kurumsal ödeme sistemi https://kos.ohu.edu.tr adresinden öğrenci numaranızı girdiğinizde ya da OGRİS harç durum sayfasında Kurumsal Ödeme Sistemi düğmesi tıklanarak size ait harç miktarı ile banka ödeme sayfası yönlendirilerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Sanal Pos ödemesi konusunda yardım almak için tıklayınız.

2- T.C Ziraat Bankası Şubelerinden ödeme

Öğrenciler 02-09 Şubat 2024  tarihleri arasında Türkiye’ nin herhangi bir yerindeki T.C ZİRAAT BANKASI ATM ' lerinden  veya İnternet şubesinden  katkı payını /öğrenim ücretini ödeyebileceklerdir. (Ödeme sırasında size öğrenci numarası sorulacaktır.)