Program Çıktıları
  1. Ağız, diş ve çene hastalıklarının nedenlerini ve oluşum mekanizmalarını, sebep olduğu bulguları yapı ve fonksiyon bozukluklarını ve organizmayı nasıl etkilediğini tanımlar.
  2. Temel ve klinik bilimlere ait bilgilerini kullanarak ağız ve diş dokularına ait normal ve patolojik durumları tespit edebilir. 
  3. Diş hekimliği mesleğinin gerektirdiği klinik, sosyal ve teknik bilimlere ait temel ve güncel bilgilere sahiptir, mesleğinin gerektirdiği ağız-diş sağlığını sağlamaya yönelik her türlü aleti kullanabilir. 
  4. Meslek yaşamı boyunca, diş hekimliği ile ilgili kanıta dayalı bilimsel yayınları takip eder güncel bilgileri meslek pratiğine uygular.
  5. Bilginin doğası, kaynağı, sınırları, doğruluğu, güvenirliliği ve geçerliliğini değerlendirebilir.
  6. Lisans düzeyinde diş hekimliği alanına özgü disiplinler arası bilgileri analiz ve sentez ederek kullanır. Meslekdaşları ile paylaşır, karşılaştırır, bilgi alışverişinde bulunur.
  7. Klinik uygulamalar sırasında çapraz enfeksiyonların oluşmasını engelleme becerisini kullanır.
  8. Diş hekimliği alanı ile ilgili çalışmalarda proje üretebilir, ulusal ve uluslararası çalışmalara katılır. Etik ve hijyenik kurallara uygun, hasta haklarına saygılı, insani değerleri ön planda tutan klinik ve laboratuvar çalışmalar planlayarak yapabilir.
  9. Mesleki kural ve kanunları takip eder, ağız-diş sağlığı ile ilgili ulusal ve uluslararası politika ve uygulamaları irdeleyip, olası sonuçlarını değerlendirir, fikir üretir ve sunar.
  10. Hastalarının medikal, oral ve dişsel (dental) durumları hakkında kapsamlı anamnez alabilir ve hasta kayıtlarını tutabilir, klinik, radyolojik muayene ve diğer diagnostik testler ile ilişkilendirerek etik ve kanuni sorumluluklarını göz önünde bulundurarak hasta için en uygun tedaviyi gerçekleştirir. Becerisinin ötesinde kalan tedavileri için uzman görüşüne veya tedavisine başvurur.
  11. Diş hekimliği uygulamaları sırasında hasta, hasta yakınları, meslektaşları ile ve bulunduğu ortamda çalışan kişilerle karşılıklı anlayış, güven ve saygıya dayalı nitelikli iletişim kurar ve her yaştaki ve kültürdeki hastaya psikolojik olarak uygun davranır.
  12. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, ve kültürel değerlerin korunması ile klinik yönetimi, yardımcı personel eğitimi, etkin çalışma düzeni, mesleki hastalıklardan korunma yöntemleri, çevre koruma, atık yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir ve gerekli uygulamaları yapar.
  13. Özel bakım gerektiren veya sistemik hastalıklı bireylere yönelik diş hekimliği uygulamaları yapar veya gereken durumlarda tam teşkilatlı merkezlere yönlendirir.
  14. Koruyucu Diş hekimliği uygulamalarını klinikte uygular, bunun yanı sıra yerel veya ulusal düzeyde planlanacak topluma yönelik ağız-diş sağlığı program ve projelerine katılabilir.
  15. İnsan vücudunun normal yapı ve fonksiyonunu molekül, hücre, doku, organ, sistem düzeyinde bilir. Hastalıklar sırasında bu yapı ve fonksiyonlarda meydana gelen değişiklikleri ayırt eder.
Son Güncelleme Tarihi:03.11.2023