Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü

Sıra No

YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi

2

Programın İçeriği

İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz.

(https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/bankaciliksigortacilik)

İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz.

(https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/bankaciliksigortacilik/dersplani)

İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz.

(https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/bankaciliksigortacilik/kisa-ders-icerik)

İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz.

(https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/bankaciliksigortacilik/sayfa/program-ciktilari)

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

Türkçe

 

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

2 Yıl

 

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Bu kısım Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından doldurulacaktır.

6

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Meslek Yüksekokulumuzda ortak zorunlu dersler çevirimiçi (online) olmak üzere diğer derslerde yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak yaşanan gelişmeler dikkate alınarak (Pandemi dönemi- 6 Şubat Depremi gibi) tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Ülkemizde yaşanan olaylar dikkate alınarak olayın seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılmaktadır.

7

Program Akreditasyonları

Bu kısım Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından doldurulacaktır.

8

Programın Çalışma Alanları

İlgili bölüm/programdan mezun olan öğrenciler Kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Ayrıca DGS sınavlarına girerek, başta Bankacılık ve Finans lisans bölümleri olmak üzere, Aktüerya, Bankacılık, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, Maliye, Lojistik Yönetimi, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, Sermaye Piyasası, Uluslararası Finans, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi ile ilgili tüm lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.

9

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

İlgili bölüm/programda hazırlık bulunmamaktadır.

10

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü/ Bankacılık ve Sigortacılık programında (40 iş günü) staj uygulaması bulunmakta olup Staj yapabilmek için öğrencilerin ilk yılın (iki yarıyıl) derslerine kayıt yaptırmış ve devam şartını yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. Stajlar üniversitenin akademik takviminde belirtilen ders ve sınavların olmadığı yaz ve yarıyıl tatilinde kurumunun bulunduğu ilin dışında da stajını yapabilirler. Yarıyıl içinde dersi bulunmayan veya derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler yarıyıl içerisinde stajlarını yapabilirler.) Öğrenciler stajını bir ya da iki farklı iş yerinde, en fazla iki kısım olacak şekilde yapabilir. Bu durumda bir kısım 10 iş gününden az olamaz.

11

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü/ Bankacılık ve Sigortacılık programında kıyafet uygulaması bulunmamaktadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü/ Bankacılık ve Sigortacılık programında kullanılan sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal v.s Meslek yüksekokulumuzun sunduğu imkânlarla karşılanmaktadır ve sunulan hizmet karşılığında da herhangi bir gider alınmamaktadır.

13

İlgili yükseköğretim kurumunun vakfı/vakıfları veya anlaşmalı olduğu kurum/kurumları tarafından burs, yurt, yemek, vb. imkanları sunup sunmadığı

Bölümümüzde yükseköğretim kurumunun vakfı/vakıfları veya anlaşmalı olduğu kurum/kurumları tarafından burs, yurt  yardımı bulunmamaktadır. Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından, belirlenen kriterlere uygun olmak şartıyla bölümümüz öğrencilerine belirlenen sayıda yemek yardımında bulunulmaktadır.

14

Programa İlişkin Özel Koşullar

Bu kısım Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından doldurulacaktır.

15

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday

https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

Son Güncelleme Tarihi:07.06.2024